Re-construcció d’un centre residencial per part de les propies persones usuaries - Blog - Fundació Apip-Acam

Cerca
Go to content

Main menu:

Re-construcció d’un centre residencial per part de les propies persones usuaries

Published by Fundació Apip-Acam in Activitats · 31/1/2018 14:23:00
Durant el passat mes de gener, el centre de Marquet Molins ha realitzat quatre tallers d’autoconstrucció participativa. Amb el nom de “Com inventar-nos el centre entre tots/es”, es va proposar una activitat destinada a que els i les usuàries interaccionessin amb l’espai des del joc col·lectiu i l’experimentació per tal de modificar-lo.

Reaprofitant els materials disponibles, el projecte va consistir en rehabilitar dos dels espais del centre –el menjador i la sala de fisioteràpia- a base de construccions i escenaris interactius a mig camí entre escultures, cabanyes i playgrounds.
En un tallers, els i les usuàries van utilitzar diverses combinacions de taules per crear refugis amb recorreguts interiors i diversos pisos. Un cop realitzada la construcció, es va cobrir amb un plàstic transparent que, posteriorment, va ser decorats amb pintura.

Una altre activitat va consistir en realitzar, utilitzant com a peces bàsiques unes capces de cartró, una maqueta de caire urbà amb ponts, edificis, castells i volums abstractes. 

Els tallers han servit per introduir el concepte d’autoconstrucció, familiaritzar-se amb processos col·lectius, fomentar l’esperit lúdic i crític i reinterpretar tot allò que ens envolta.

  

  

  
 
 




No comments

Back to content | Back to main menu