12/2018 - Presentació del llibre “Una altra guerra freda: Estats Units, Rússia i Xina”, de Ferran Fullà - Fundació apip-acam

Cerca
Go to content

Main menu:

Manifest per l'accessibilitat

Published by Fundació Apip-Acam in Actes · 11/12/2018 13:55:00
Les persones usuàries de la residència Vigatans van participar, el dilluns 3 de desembre, en la lectura i explicació del manifest sobre el dret a l’accessibilitat per celebrar el Dia Internacional de la Discapacitat.

L’acte es va celebrar a la plaça de les Caramelles i va suposar una reivindicació per lluitar pels drets reconeguts a la Convenció Internacional sobre Drets de les Persones amb Discapacitat (ONU, 2006).

Felicitem a tot el nostre col·lectiu per la seva gran tasca a favor de la consciència social i la reivindicació cap a l’empoderament i l’autonomia personal i especialment les persones usuàries que han redactat el manifest: Santi, Dani i Teresa.

Adjuntem el manifest:
L’ACCESSIBILITAT

L’accessibilitat és un tema molt important per a tothom: Per a les persones grans, per a les persones amb algun tipus de discapacitat i fins i tot per a les persones “normals”.
El món en sí està discapacitat, perquè quan veu una cosa que no s’assembla amb ell la rebutja, però ha d’acceptar tot tipus de situacions diferents.
Sortosament hi ha ciutats i pobles que fan tot el possible per fer-los més accessibles.
Quan molts de nosaltres vam néixer ni les cases, ni els pobles, ni les ciutats eren accessibles per rebre a persones amb algun tipus de discapacitat, per tant no podien sortir al carrer. Poc a poc, a les cases, la família que tenia una persona amb discapacitat va posar un bany adaptat, els que podien posaven un ascensor. Així la gent amb cadira de rodes van poder sortir al carrer. Un cop al carrer, no podien fer res perquè els esmentats carrers no estaven adaptats. Molts pobles i ciutats van anar posant rampes i guals perquè la persona amb cadira pugues passejar amb seguretat i anar on volgués.
Barcelona és una de les ciutats més adapta-des per a les persones que anem amb cadira de rodes, sobretot on vivim nosaltres, el col·lectiu de la residència Vigatans. Gràcies a les Olimpíades del 92 que van posar la ciutat daltabaix, nosaltres podem gaudir de zones i de pisos completament adaptats.
Ara amb els estudiants d’arquitectura estem intentant conscienciar als comerços perquè adaptin les seves botiges. Aquesta tasca també la fem amb hotels i restaurants. L’ideal seria que per entrar a les botigues hi hagués una rampa, els prestatges fossin baixos per poder veure el preu del producte i el taulell  i la caixa registradora també, sobretot amb uns amples passadissos. Ja seria el “no va más” que al comprar el producte estigués etiquetat en Braille i una veu et digués el seu preu.
Creiem que en un futur els edificis que es construeixin, els carrers i els transports estaran gairebé totalment adaptats per a nosaltres, persones amb algun tipus de discapacitat. Nosaltres podrem circular sense problemes perquè gairebé tot serà accessible. Per aconseguir tot el que he dit, tots hem de posar-hi el nostre granet de sorra.

Santi, Dani i Teresa 



Torneig de Bàsquet al Pavelló Juan Carlos Navarro

Published by Fundació Apip-Acam in Activitats · 5/12/2018 13:03:00

3 de desembre, Dia Internacional de la Discapacitat

Published by Fundació Apip-Acam in Actes · 4/12/2018 11:07:00
Back to content | Back to main menu