Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de dones i nenesa Internacional contra la Explotación Sexual y la Trata de mujeres y niñas - Presentació del llibre “Una altra guerra freda: Estats Units, Rússia i Xina”, de Ferran Fullà - Fundació apip-acam

Cerca
Go to content

Main menu:

Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de dones i nenesa Internacional contra la Explotación Sexual y la Trata de mujeres y niñas

Published by Fundació Apip-Acam in Actes · 23/9/2021 09:18:00
Les víctimes d'explotació sexual són les víctimes més invisibles de la violència masclista

Avui, 23 de setembre, és el Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de dones i nenes amb finalitat sexual, impulsat per la Conferència Mundial de la Coalició Contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones de Dhaka, Bangladés, de 1999. També un 23 de setembre, en aquest cas de l'any 1913, es va promulgar la primera norma legal en el món contra la prostitució infantil.

Les víctimes d'explotació sexual són les víctimes més invisibles de la violència masclista, i moltes d'elles es troben en situació d'explotació sexual dins de la prostitució i/o de la pornografia. El 94% d'elles són dones i nenes.

En un context patriarcal, aquestes dones, són també víctimes d'una violència estructural i, amb uns recursos insuficients per a la seva protecció i suport (habitatge, ocupació o salut), i limitades en els seus drets per trobar-se, en moltes ocasions, en situació administrativa irregular, s'agreuja la situació d'extrema vulnerabilitat, violència i aïllament.

L'Estat Espanyol és un dels països d'Europa amb una alta demanda de sexe pagat de tota Europa. Un negoci que se sosté sobre l'esclavitud moderna de les dones més pobres i del silenci còmplice de la resta de la societat.

La Fundació Apip-Acam, considera que és important lluitar, social i políticament, amb força, contra aquesta xacra que genera grans beneficis econòmics i que posa en el centre de l'explotació a les dones de països empobrits, racialitzades i migrants i que per a això s'han d'establir mesures concretes i transversals que posin el focus en les víctimes i les seves necessitats.





Back to content | Back to main menu