Blog - Fundació Apip-Acam

Cerca
Go to content

Main menu:

Maniifest per l'accessibilitat

Published by Fundació Apip-Acam in Actes · 11/12/2018 13:55:00
\n\n
Les persones usuàries de la residència Vigatans van\nparticipar, el dilluns 3 de desembre, en la lectura i explicació del manifest\nsobre el dret a l’accessibilitat per celebrar el Dia Internacional de la\nDiscapacitat.

\n\n
L’acte es va celebrar a la plaça de les Caramelles i va\nsuposar una reivindicació per lluitar pels drets reconeguts a la Convenció Internacional sobre\nDrets de les Persones amb Discapacitat (ONU, 2006).

\n\n
\n\n
Felicitem a tot el nostre col·lectiu per la seva gran\ntasca a favor de la consciència social i la reivindicació cap a l’empoderament\ni l’autonomia personal i especialment les persones usuàries que han redactat el\nmanifest: Santi, Dani i Teresa.
\n\n

Adjuntem el manifest:
\n\n
L’ACCESSIBILITAT

\n\n
L’accessibilitat és un\ntema molt important per a tothom: Per a les persones grans, per a les persones\namb algun tipus de discapacitat i fins i tot per a les persones “normals”.
\n\n
El món en sí està\ndiscapacitat, perquè quan veu una cosa que no s’assembla amb ell la rebutja,\nperò ha d’acceptar tot tipus de situacions diferents.
\n\n
Sortosament hi ha\nciutats i pobles que fan tot el possible per fer-los més accessibles.
\n\n
Quan molts de nosaltres\nvam néixer ni les cases, ni els pobles, ni les ciutats eren accessibles per\nrebre a persones amb algun tipus de discapacitat, per tant no podien sortir al\ncarrer. Poc a poc, a les cases, la família que tenia una persona amb\ndiscapacitat va posar un bany adaptat, els que podien posaven un ascensor. Així\nla gent amb cadira de rodes van poder sortir al carrer. Un cop al carrer, no\npodien fer res perquè els esmentats carrers no estaven adaptats. Molts pobles i\nciutats van anar posant rampes i guals perquè la persona amb cadira pugues\npassejar amb seguretat i anar on volgués.
\n\n
Barcelona és una de les\nciutats més adapta-des per a les persones que anem amb cadira de rodes,\nsobretot on vivim nosaltres, el col·lectiu de la residència Vigatans. Gràcies a\nles Olimpíades del 92 que van posar la ciutat daltabaix, nosaltres podem gaudir\nde zones i de pisos completament adaptats.
\n\n
Ara amb els estudiants\nd’arquitectura estem intentant conscienciar als comerços perquè adaptin les\nseves botiges. Aquesta tasca també la fem amb hotels i restaurants. L’ideal\nseria que per entrar a les botigues hi hagués una rampa, els prestatges fossin\nbaixos per poder veure el preu del producte i el taulell  i la caixa registradora també, sobretot amb\nuns amples passadissos. Ja seria el “no va más” que al comprar el producte\nestigués etiquetat en Braille i una veu et digués el seu preu.
\n\n
Creiem que en un futur\nels edificis que es construeixin, els carrers i els transports estaran gairebé\ntotalment adaptats per a nosaltres, persones amb algun tipus de discapacitat.\nNosaltres podrem circular sense problemes perquè gairebé tot serà accessible.\nPer aconseguir tot el que he dit, tots hem de posar-hi el nostre granet de\nsorra.

\n\n
Santi, Dani i Teresa Torneig de Bàsquet al Pavelló Juan Carlos Navarro

Published by Fundació Apip-Acam in Activitats · 5/12/2018 13:03:00

3 de desembre, Dia Internacional de la Discapacitat

Published by Fundació Apip-Acam in Actes · 4/12/2018 11:07:00

Caminata pel Circuit Inclusiu de Barcelona

Published by Fundació Apip-Acam in Activitats · 22/11/2018 13:39:00

Jornada sobre noves oportunitats d’inclusió i integració per a l’Horta Sud a València

Published by Fundació Apip-Acam in Jornades · 22/11/2018 12:54:00

La Fundació participa en el debat sobre els centres penitenciaris del futur

Published by Fundació Apip-Acam in Actes · 2/11/2018 11:56:00

Participem a la Milla Solidària-Correm Junts de Sarrià

Published by Fundació Apip-Acam in Activitats · 31/10/2018 13:05:00

Caminada pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Published by Fundació Apip-Acam in Activitats · 31/10/2018 12:33:00

L'altre Mundial, a l'Aragó

Published by Fundació Apip-Acam in Activitats · 12/7/2018 10:47:00

Violència greu envers noies que exerceixen la prostitució

Published by Fundació Apip-Acam in Actes · 10/7/2018 13:17:00
Older posts
Back to content | Back to main menu